WANDELEN EN FIETSEN

Bergen op Zoom
Er is niets lekkerder dan een goede wandeling of een fietstocht te maken in de omgeving rond Bergen op Zoom. Even die benen strekken en verstand op nul en gaan. In Bergen op Zoom zijn er genoeg wandel en fietsroutes te vinden. Zo kan jij dagelijks samen met je wandel of fietsmaatje of gewoon in je eentje er lekker op uit om een frisse neus te halen. 

BOEK NU JE VERBLIJF IN "HET KIEKJE" EN GENIET VAN DE PRACHTIGE WANDEL EN FIETSROUTES

BOEK NU JE VERBLIJF!
Mountainbike parcours de Bergse Heide Bergen op Zoom
Mountainbieke Bergen op Zoom

Mountainbike Parcours De Bergse Heide
Bergen op Zoom

De (zwarte) mountainbikeroute De Bergse Heide ligt op het natuur- en recreatieterrein de Bergse Heide. Deze route is bedoeld voor de meer ervaren mountainbiker en wordt als technisch uitdagend beschouwd, en heeft en lengte van 4,6 kilometer.

De route bestaat hoofdzakelijk uit singletracks, en deze zijn technisch uitdagend en zwaar. Het gaat continu slingerend tussen bomen door en over heuveltjes heen. De van nature aanwezige hoogteverschillen zijn maximaal benut en daar zijn ook extra (spring)bulten aangelegd. 
Meer informatie kunt u vinden op de website van mtbroutes.nl
Meer info Parcours
Markiezenhof Bergen op Zoom
Stadswandeling in Bergen op Zoom

Ontdek Bergen op Zoom en wandel mee de historie in!

Ontdek de stad en haar monumenten met een gids van stadsgidsen Bergen op Zoom.  U wordt actief meegenomen door de historische binnenstad van Bergen op Zoom. Eén van de monumenten die bezichtigen waard is, is het "Markiezenhof".
Het Markiezenhof is een van de mooiste en het oudste stadpaleis van Nederland. Het is nu een museum dat de geschiedenis van Bergen op Zoom en de regio laat zien. Het is ook méér dan alleen een museum, er worden ook regelmatig theater voorstellingen gegeven, in de Hofzaal vinden ook regelmatig lezingen en concerten plaats, en het is een geliefde trouw locatie. Meer informatie vindt u op de website van het Markiezenhof.
Naar  Website Markiezenhof
Pompejus Toren Bergen op Zoom
Wandelen in Bergen op Zoom

Pompejus Toren Bergen op Zoom

De Pompejustoren kunt je vinden op de locatie van Fort de Roove te Halsteren en vlakbij de Mozus brug, waarbij je letterlijk door het water loopt. De uitkijktoren heeft 129 treden en is 25 meter hoog, en kijkt uit over de West Brabantse Waterlinie, het oudste deel van de Zuiderwaterlinie, die van Bergen op Zoom naar Grave loopt. Het ontwerp van de Pompejustoren is ontworpen door Ro & Ad Architecten uit Bergen op Zoom.
In de zomer zijn er ook regelmatig openluchttheaters bij te wonen. Het bezoek van de toren is goed te combineren met een aantal dagen Bergen op Zoom of met een prachtige wandeling door het natuurgebied dat grenst aan Pompejus.
Naar website pompejus toren
Fietsroute de brabantse wal Bergen op Zoom
Fietsroutes door en rond Bergen op Zoom

Fietsroute Over de Brabantse Wal

Er zijn meerdere fietsroutes uitgestippeld door en rond Bergen op Zoom, ze zijn allemaal de moeite waard om te fietsen. De fietsroute "Over de Brabantse Wal" is één van de fietsroutes die loopt door Bergen op Zoom, Halsteren, Wouw en Heerle. Deze route is 40 km lang. 

Deze prachtige fietsroute, die start bij Natuurpoort Stayokay Bergen op Zoom voert door het bijzonder landschap van de Brabantse Wal.
Meer informatie vindt u op de website van fietsen123.nl.
Naar Fietsroute de brabantse wal

Kom je ook?

Reserveer nu Vakantiehuisje “Het Kiekje”
Bekijk de beschikbaarheid
crossmenuchevron-down