Culinaire & Cultureel

Bergen op Zoom

Proeven en genieten in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom worden geregeld culinaire activiteien georganiseerd, zoals proeverijen, culinaire wandelingen, culinaire kookworkshops, culinaire festivals en nog veel meer.

BOEK NU JE VERBLIJF IN "HET KIEKJE" EN GENIET VAN HET CULINAIRE BERGEN OP ZOOM

BOEK NU JE VERBLIJF!
proefmei bergen op zoom
Foto: John de Jong
Culinair Festival in Bergen op Zoom

ProefMei 2022

ProefMei is een driedaags groots opgezet festival, met bijzondere aandact voor de Brabantse Wal. 

Dit culinaire feest staat van oudsher in het teken van de 3 AAA’s: Asperges, Ansjovis en Aardbeien. Deze erkende streekproducten van de Brabantse Wal, behoren tot het culinair erfgoed van Nederland.

De ProefMei staat voor inspiratie, toegankelijkheid en kwaliteit. Het is hét culinaire festival dat in het tekne staat van proeven, genieten en elkaar ontmoeten.

Meer informatie kunt u vinden op de website van ProefMei.
proefmei.nl
Wijnspijs Wandeling Bergen op Zoom
Wandelen in Bergen op Zoom

WijnSpijs Wandeling

De restaurants in Bergen op Zoom die je tijdens een WijnSpijs Wandeling bezoekt zijn door WijnSpijs geselecteerd op de voor hun belangrijke kernwaarde: "Liefde voor lekkers"

De WijnSpijs Wandelingen worden meestal georganiseerd op zondagmiddag van 12:00 tot 17:00 uur. 

Laat je verrassen door deze toprestaurants.
Meer info
Culinaire Acibiteiten Bergen op Zoom
Restaurant ’t Spuihuis in Bergen op Zoom is een van de vijf locaties op de Brabantse Wal die een gerechtje met drankje serveren aan deelnemers van de Culinaire Foodtour © CHRIS VAN KLINKEN
Foodtour in Regio Bergen op Zoom

Culinare Foodtour

Met de Culinaire Foodtour ga je langs vijf restaurants en een wijngaard op de Brabantse Wal, te rijden me je eigen auto.

Wanneer er in 2022 weer een editie plaats vindt van Foodtour kun je vinden op de website van "De Smaak van de Brabantse Wal".  Zodra wij een datum weten zullen we dit hier ook vermelden.

De Smaak van de Brabantse Wal
Genieten van show, musical, cabaret, toneel etc.

Stadsschouwburg De Maagd

In het historische hart van bourgondisch Bergen op Zoom bevindt zich het Theater de Maagd. Dit opvallende gebouw dankt zijn unieke sfeer aan de met diverse architectuurprijzen bekroonde transformatie van kerk tot stadsschouwburg. 

De foyers geven de bezoeker een extra warm welkom. In de hoefijzervormige zaal ontstaat als vanzelf een interactie tussen publiek en artiest. Overal in het gebouw zie je de schitterend gerestaureerde kerkornamenten als zuilen en glas-in-loodramen.
De Maagd biedt een professioneel theaterprogramma met ruim 100 voorstellingen per seizoen, een inspirerend podium voor cultuur uit de regio en een veel geboekte locatie voor o.a. congressen en evenementen, met uitgebreide horecamogelijkheden en professionele theatertechniek.
Meer info: De Maagd
Leisure & Shopping

De Zeeland

De Zeeland heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van beauty, gezondheid, huishoudelijke artikelen, de grootst mogelijke keus en meest verse producten, bloemen en dranken. Eigenlijk te veel om op te noemen. Naast een prettige, historische winkelomgeving biedt deZeeland ook deskundig en vriendelijk Personeel.

Op het gebied van al uw dagelijkse boodschappen en maaltijdbereiding biedt deZeeland vooruitstrevende partners zoals AH en een unieke versmarkt.
Met een Bowling Lounge centrum, een wereld restaurant (all-in concept) en een bioscoop vormt deZeeland een perfect leisure-centrum voor Bergen op Zoom en omstreken.
Meer info: De Zeeland
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Braderie Bergen op Zoom

Krabbenfoor

De Krabbenfoor is de grootste jaarmarkt van Zuid-West Nederland. Ieder jaar is er een leuke en gezellige braderie aanwezig tijdens het evenement. 
Meer info: De Krabbenfoor
Jazz Festival Bergen op Zoom
Foto: jazzboz.nl
JazzBoZ

Jazz festival

Het jaarlijkse muziekfestival in Bergen op Zoom. Je kunt dan in de middeleeuwse binnenstad genieten van verschillende stijlen jazzmuziek.

De muzikale gezelligheid die door heel de binnenstad beweegt trekt veel publiek, jong en oud. Met name voor de jazzliefhebbers zal dit festival in het lijstje van must-visit staan!
Meer info: jazzboz

Kom je ook?

Reserveer nu Vakantiehuisje “Het Kiekje”
Bekijk de beschikbaarheid
crossmenuchevron-down